Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεταρρυθμίσεις στις αρχές εποπτείας του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Μ. Βρετανίας

Μεταρρυθμίσεις στις αρχές εποπτείας του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Μ. Βρετανίας
Μεγαλύτερη δύναμη δίνεται στις αρχές εποπτείας του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Μ. Βρετανίας αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση της χώρας, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών από σύνθετα προϊόντα ακόμα και της λιανικής τραπεζικής.

Σκοπός της αγγλικής κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την εποπτεία και την προστασία των καταναλωτών τραπεζικών προϊόντων, δήλωσε ο Mark Hoban, Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.
Η Αρχή Προστασίας Καταναλωτών και Αγορών, που θα μετονομαστεί σε Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς, θα είναι σε θέση να περιορίσει τη διανομή προϊόντων μέχρι και 12 μήνες ή ακόμα και να απαγορεύσει ολοκληρωτικά τα προϊόντα. Στην αγγλική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, την FCA, που διευθύνεται από τον Martin Wheatley στο Χονγκ Κονγκ, θα επιτραπεί επίσης να προβάλει τις ενστάσεις της και να επιβάλει πρόστιμα στις τράπεζες, τους χρηματιστές αλλά και σε ανεξάρτητους επιχειρηματίες.
«Πρόκειται για μια ριζική μεταρρύθμιση, αλλά το μάθημα της οικονομικής κρίσης μας δίδαξε ότι πρέπει υπάρχει η κατάλληλη εστίαση και σαφείς εξουσιοδοτήσεις», είπε σε δήλωσή του ο Mark Hoban. Πριν την οικονομική κρίση, οι ανώτεροι κυβερνητικοί υπάλληλοι ήθελαν να προαγάγουν το Λονδίνο ως το πλέον ανταγωνιστικό οικονομικό κέντρο που προσφέρει έναν πιο «ελαφρύ» κανονισμό.
Ωστόσο, οι δύο αυτές αλλαγές, επισημαίνουν μεγαλύτερη ρυθμιστική επέμβαση στην αγορά και το δημόσιο αλλά και εξονυχιστικό έλεγχο στις ομάδες που κατηγορούνται για παραβιάσεις, ιδιαίτερα στο επιχειρηματικό κέντρο του Λονδίνου, το City.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης