Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Επιβάρυνση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος

FXCM Hellas: Επιβάρυνση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος
Το χρηματοπιστωτικό περιβάλλον τις τελευταίες εβδομάδες έχει επιδεινωθεί αρκετά με τα spreads των περιφερειακών χωρών να σημειώνουν και πάλι άνοδο. Το δολάριο διαπραγματεύεται κοντά σε χαμηλό μιας εβδομάδας σε σχέση με το ευρώ σε μια ημέρα όπου η καταναλωτική εμπιστοσύνη της Ευρώπης αναμένεται να είναι αυξημένη, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της FXCM Hellas.
Στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση είναι έκρυθμη αφού οι διαδηλώσεις ενάντια στα καθεστώτα επεκτείνονται σε όλες τις χώρες προκαλώντας αναταραχή και αύξηση της αστάθειας στις αγορές. Αντιθέτως, η Κίνα έχει γίνει ο ιδανικότερος προορισμός για επενδύσεις αφού παρά τα συνεχή μέτρα που λαμβάνει για τον περιορισμό της ρευστότητας, οι ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 23,4%.
Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,3575 έναντι του δολαρίου και στα 1,3015 έναντι του ελβετικού φράγκου. Το ελβετικό φράγκο ενισχύεται έντονα και πάλι καθώς η αύξηση του γεωπολιτικού ρίσκου στρέφει τους επενδυτές σε τοποθετήσεις ασφάλειας.
Ο χρυσός συνεχίζει να ανεβαίνει για τέταρτη ημέρα καθώς η αύξηση του πληθωρισμού στις αναδυόμενες οικονομίες και οι πληθωριστικές προσδοκίες στις αναπτυγμένες λειτουργούν ενισχυτικά στις τιμές του πολύτιμου μετάλλου. Όσον αφορά στο πετρέλαιο, αν κινηθεί και πάλι ανοδικά, βάζει φωτιά στις αναδυόμενες οικονομίες που μάχονται να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό.
Τεχνικά, το σημερινό ξεκίνημα της ημέρας για το ευρώ δείχνει να θυμίζει το χθεσινό, οπότε δεν θα μας εξέπληττε να δούμε τη χθεσινή ανοδική κίνηση να αντιστρέφεται ολοκληρωτικά και το ευρώ να επιστρέφει ξανά κάτω από το 1,3500. Σύμφωνα με την ανάλυση της FXCM Hellas (www.fxgreece.gr),  η περιοχή του 1,3480 και του 1,3430 προς τα κάτω είναι αυτές που έχουν αξία για σήμερα και η περιοχή του 1,3620-30 προς τα πάνω. Επόμενες αντιστάσεις βρίσκονται στην περιοχή του 1,3680 και 1,3750, ενώ προς τα κάτω η περιοχή του 1,3350 και του 1,3250 έρχονται στο προσκήνιο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης