Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποβάθμισε σε ΒΒ- την Anglo Irish Bank η Fitch

tags :
Υποβάθμισε σε ΒΒ- την Anglo Irish Bank η Fitch
H Fitch προέβη σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Anglo Irish Bank και της Irish Nationwide Building Society's (INBS) σε ΒΒ- και Β από ΒΒΒ- και F3 αντίστοιχα.
Συνολικά, η Fitch συνεχίζει να πιστεύει ότι οι κίνδυνοι στις  κρατικές τράπεζες κυριαρχούν, λαμβάνοντας υπόψη την εκτενή χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα. Μία καταναγκαστική ανταλλαγή χρέους, ιδιαίτερα στις AIB και BOI, θα μπορούσε να έχει περαιτέρω παρενέργειες στους κυρίαρχους πόρους χρηματοδότησης λόγω των πιθανών επιπτώσεων στη σταθερή χρηματοδότηση με ενδεχόμενες νομικές συνέπειες. Επίσης, είναι πιθανό να έχει έναν αρνητικό αντίκτυπο στις εύθραυστες αγορές χρηματοδότησης τραπεζών της ευρωζώνης, πέρα από τα σύνορα της Ιρλανδίας.
Η Fitch επίσης, σημειώνει ότι η Anglo και η INBS πρέπει να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια για να είναι σε θέση να αντλούν κεφάλαια από την Κεντρική Τράπεζα. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες περαιτέρω επιβάρυνσης των Ιρλανδών φορολογούμενων, σύμφωνα με τη Fitch.
Συγχρόνως, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά θετικά την πιστοληπτική ικανότητα των Allied Irish Banks (AIB), Bank of Ireland (BOI) και Irish Life and Permanent (ILP) σε RWN. Το ίδιο αποτιμά και για την Building Society's (EBS).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης