Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι εκτιμά η Trefis Financial για την πιστωτική επέκταση της JP Morgan

tags :
Τι εκτιμά η Trefis Financial για την πιστωτική επέκταση της JP Morgan
Η JP Morgan έχει επωφεληθεί από τις προβλέψεις για πτώση στις πιστωτικές απώλειες, οι οποίες αύξησαν τα περιθώρια λειτουργιών των λιανικών τραπεζικών επιχειρήσεων της. Εντούτοις, η αδύναμη οικονομική ανάκαμψη έχει οδηγήσει σε πτώση του μέσου όρου κερδών που προστίθενται στο αρχικό κεφάλαιο προσθέτοντας ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της πολυεθνικής τράπεζας.
Η εταιρεία αναλύσεων Trefis Financial προέβη σε ανάλυση της JP Morgan, σχετικά με τα πιθανά σενάρια για αύξηση είτε για μείωση στα ετήσια κέρδη της το έτος 2011. Ειδικότερα, η Trefis προβλέπει μειώσεις στις πιστωτικές απώλειες.
Οι πιστωτικές απώλειες στο λιανικό τραπεζικό τομέα της τράπεζας μειώθηκαν ετησίως σε ποσοστό 47% το 2010 πλησιάζοντας τα 607 εκατ. δολάρια. Η βελτίωση αυτή μπορεί να αποδοθεί στην πτώση στη σύναψη δανείων λόγω της καλύτερης οικονομικής προοπτικής. Οι μειωμένες αυτές απώλειες ανάγκασαν τα εν λειτουργία margins να ανέλθουν σε 34,2% το 2010 σε σχέση με το 33,6% το 2009.
Σύμφωνα με την Trefis, τα margins θα παραμείνουν σταθερά σε αυτά τα επίπεδα και το 2011. Εντούτοις, θα μπορούσε και να υπάρξει μια περαιτέρω αύξηση της τάξης του 3% στην εκτίμηση τιμών της Trefis για τη JP Morgan εάν συνεχιστούν οι πτωτικές τάσεις σε αυτό το ρυθμό στις πιστωτικές απώλειες από την προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί το ρίσκο και να υιοθετηθούν αυστηρότεροι όροι δανεισμού, που θα ωθήσουν τα λιανικά τραπεζικά εν λειτουργία margins, ακόμη και στο 40%.
Οι μέσες καταθέσεις, οι οποίες αναλογούν στη συνολική αξία του ελέγχου, της αποταμίευσης, του χρόνου και άλλων καταθέσεων που κατέχει η JP Morgan, μειώθηκαν από 341 δισ. δολάρια το 2009, σε 339 δισ. δολάρια ετησίως το 2010.
Εντύπωση προκαλεί στους αναλυτές της Trefis, το ότι οι μέσες καταθέσεις είχαν αυξηθεί σε ένα εντυπωσιακό ετήσιο ποσοστό 21,5% σε διάστημα τριών ετών πριν από το 2009. Η απόκτηση της Washington Mutual τον Σεπτέμβριο του 2008, ενίσχυσε τη JP Morgan να αυξήσει τις μέσες καταθέσεις της, και, όπως εκτιμά η Trefis, αναμένεται να συνεχιστεί αυτή η αύξηση έως και τα 545 δισ. δολάρια το 2011.
Το 5% των απωλειών όμως, για το οποίο κάνει λόγο η Trefis, αφορά την ενδεχόμενη αδύναμη οικονομική ανάκαμψη που θα εμποδίσει την αύξηση των μέσων καταθέσεων, αφήνοντας αυτόν τον αριθμό στα 400 δισ. δολάρια τη στιγμή που η Trefis τον εκτιμά στα 545 δισ. δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης