Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απλή θεωρία που στηρίζει την αμύθητη περιουσία του Buffett

Η απλή θεωρία που στηρίζει την αμύθητη περιουσία του Buffett
Τη στρατηγική της θέσης που έχει κάθε εταιρεία στην αγορά του κλάδου της, ακολουθεί ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett όταν επιλέγει μετοχές για το χαρτοφυλάκιο του, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο μία εταιρεία αξίζει όταν μπορεί να διαμορφώνει τις τιμές αυτών που παράγει χωρίς να επηρεάζει τη ζήτηση των προϊόντων της.
Είναι πολύ απλή η επιλογή όταν ξέρεις ότι μία εταιρεία έχει τη δύναμη της «τιμής» στα χέρια της, ανέφερε ο ιδρυτής της Berkshire Hathaway σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα. Εάν μία εταιρεία μπορεί να αυξήσει την τιμή του προϊόντος της χωρίς να χάσει μερίδιο αγοράς, τότε αυτή είναι καλή ώστε να επενδύσεις. Αν δεν μπορεί, τότε πρέπει κάποιος να προσευχηθεί πριν τοποθετήσει τα χρήματα του εκεί, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στο χαρτοφυλάκιο του Buffett βρίσκονται εταιρείες όπως η Coca Cola και η Kraft Foods, οι οποίες στηρίζονται σημαντικά στα brand names τους. «Εάν έχει τη μοναδική εφημερίδα σε μία περιοχή, τότε δε χρειάζεται να πας στο γραφείο σου και να δουλέψεις σκληρά ώστε να γίνεις ανταγωνιστικός», ανέφερε χαρακτηριστικά αναλύοντας τη θεωρία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης