Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή επισκιάζει τη Σύνοδο G20

FXCM Hellas: Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή επισκιάζει τη Σύνοδο G20
Η κρίση και η αναταραχή στη Μέση Ανατολή λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα η σύνοδος των G20 χωρών που τυπικά ξεκινά σήμερα να αναγκάζεται να αλλάξει την ατζέντα της και να συμπεριλάβει και το θέμα αυτό. Οι αναλυτές της FXCM σχολιάζουν τις επιπτώσεις από την "έκρυθμη", όπως τη χαρακτηρίζουν, κατάσταση.
Ο κίνδυνος πλέον για την ομαλή ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται μπροστά στη σημαντική απειλή του γεωπολιτικού κινδύνου.
Ένα από τα βασικά θέματα της συνόδου αναμένεται να είναι η πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι κεντρικές τράπεζες αφού η αύξηση του πληθωρισμού έχει σημάνει συναγερμό. Εκτιμάται όμως ότι οι περισσότερες δεν θα μεταβάλλουν τη νομισματική τους πολιτική τους επόμενους μήνες αφού προέχει η σταθεροποίηση της ανάπτυξης.
Αναφορικά με το πετρέλαιο, όπως αναμενόταν, η αστάθεια στις περιοχές που έχουν από τα μεγαλύτερα αποθέματα απογείωσαν τις τιμές. Το πετρέλαι ήδη διαπραγματεύεται δυο δολάρια υψηλότερα από το χθεσινό του κλείσιμο. Ανοδικά κινείται και ο χρυσός ο οποίος φαίνεται ότι έχει τη δύναμη να προσεγγίσει και πάλι τα 1400 δολάρια, με σύμμαχο τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.
Σε γενικές γραμμές, η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας ωθεί τα χρηματιστήρια σε συνεχώς ανοδική κίνηση, με τον δείκτη συναισθήματος των επενδυτών να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Έτσι, μετά από μια περίοδο σημαντικής πτώσης, άνοδο σημειώνουν και τα commodity currencies.
Το δολάριο οδηγείται στα χαμηλά εβδομάδας καθώς τα οικονομικά στοιχεία στην Ευρώπη είναι ενθαρρυντικά. Η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται στα 1,3590.Η ανοδική αντίδραση για το ευρώ συνεχίστηκε καθώς η διάθεση για ρίσκο μετά την αισιόδοξη εικόνα της FED και τα καλύτερα από το αναμενόμενο οικονομικά στοιχεία σε συνδυασμό με την επιστροφή των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων (!) συντήρησαν την πτωτική κίνηση του δολαρίου σε σχέση με όλα τα βασικά νομίσματα και κατ’ επέκταση και με το ευρώ το οποίο έφτασε μέχρι την περιοχή του 1,3620-30 όπου βρίσκονται οι σημαντικές αντιστάσεις, όπως έχει επισημανθεί στις αναλύσεις της FXCM Hellas.
Αν και περιέργως το συναίσθημα στην αγορά επιτρέπει τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου, θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δείχνει ότι θα πάει προς το χειρότερο, Από την άλλη, η κατάσταση στην Ευρώπη δεν δείχνει ότι βελτιώνεται. Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ρευστοποιήσεις θέσεων ενόψει του Σαββατοκύριακου και την κίνηση του δολαρίου σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με όλα τα βασικά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης