Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Η Γερμανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Πορτογαλία» δηλώνει ο Σόιμπλε

«Η Γερμανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Πορτογαλία» δηλώνει ο Σόιμπλε
(upd)Η Πορτογαλία θα υποστηριχθεί από την Γερμανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble. Επισήμανε ότι η Πορτογαλία θα υποστηριχθεί σε περίπτωση που αντιμετωπίσει δυσκολία στις χρηματοδοτήσεις.
Τα κράτη της Ευρωζώνης σχολιάζουν ότι μέχρι τον Απρίλιο η Πορτογαλία θα αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει εξαιτίας του πολύ υψηλού κόστους δανεισμού. Σύμφωνα με τις φημολογίες, το σχέδιο διάσωσης για τη χώρα είναι ήδη έτοιμο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι χτες η απόδοση του 5ετούς πορτογαλικού ομολόγου έφτασε στα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 7,13%, ενώ σήμερα έχει υπάρξει μικρή αποκλιμάκωση στο 6,90%.
Η Πορτογαλία κατορθώνει μέχρι τώρα να χρηματοδοτηθεί αλλά το κόστος δανεισμού πλησιάζει τα υψηλότερα επίπεδα και γίνεται όλο και μεγαλύτερη η ανάγκη λήψης βοήθειας, για να αναβιώσει τη λιμνάζουσα οικονομία της.
Η ΕΕ έχει ήδη συζητήσει το σχέδιο διάσωσης για την χώρα,  αλλά εξαρτάται από τη Λισσαβόνα να ζητήσει την ενίσχυση και να υποβάλει το αίτημα στην ΕΕ και το ΔΝΤ. Προς το παρόν, η Πορτογαλία παραμένει σθεναρά σταθερή στις απόψεις της και αρνείται κατηγορηματικά να ζητήσει βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης