Τελευταία Νέα
Διεθνή

Geithner: Σε καλή φόρμα η παγκόσμια οικονομία – Πιο ανεκτική η Αμερική από την Ευρώπη

Geithner: Σε καλή φόρμα η παγκόσμια οικονομία – Πιο ανεκτική η Αμερική από την Ευρώπη
Την πεποίθηση ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα από ότι ήταν τα 2 ή 3 τελευταία χρόνια εξέφρασε ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, Timothy Geithner.
Ο ίδιος χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αύξουσα αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για το «βιώσιμο χαρακτήρα της παγκόσμιας ανάκαμψης». Πράγματι, «οι αγορές δείχνουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην πολιτική δέσμευση της Ευρώπης να ανταποκριθεί στις προκλήσεις», τόνισε ο Αμερικάνος ΥΠΟΙΚ.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη λήψης μέτρων με σκοπό την εξωτερική ισορροπία, ενώ προσέθεσε ότι «οι κεφαλαιακές απαιτήσεις δεν πρέπει να είναι υψηλές σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μετατοπιστεί ο κίνδυνος στην περιφέρεια του οικονομικού συστήματος». Εν συνεχεία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Ευρώπη είναι λιγότερο ανεκτική απέναντι στην αποτυχία των δημοσιονομικών φορέων από ότι οι ΗΠΑ. Τέλος, ο Geithner θεώρησε αναγκαίο να αναφέρει ότι «μερικές ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη είναι πρόθυμες να θέσουν χαμηλότερα τον πήχη στις κεφαλαιακές απαιτήσεις από ότι οι ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης