Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάπτυξη στο 1,2% του ΑΕΠ στην Ταϊλάνδη στο τέταρτο τρίμηνο του 2010

Ανάπτυξη στο 1,2% του ΑΕΠ στην Ταϊλάνδη στο τέταρτο τρίμηνο του 2010
H οικονομία της Ταϊλάνδης ενισχύθηκε κατά το δ’ τρίμηνο του 2010 σε ποσοστό 1,2% του ΑΕΠ. Αυξάνοντας τις τιμές και τον δείκτη κατανάλωσης, κατέγραψε την γρηγορότερη επέκταση σε 15 έτη. Η Κεντρική Τράπεζα της Ταϊλάνδης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξήσει τα έξοδα δανεισμού περαιτέρω.


Το προηγούμενο τρίμηνο του 2010, η Ταϊλάνδη είχε καταγράψει μειωμένη ανάπτυξη κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, εξαιτίας των πολιτικών κυρίως εντάσεων και των πλημμύρων. Το ποσοστό, βέβαια, ήταν μικρότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για πτώση 0.9%. Η τράπεζα της Ταϊλάνδης είναι πιθανό να επεκτείνει τις αυξήσεις στα επιτόκια, λέγοντας πως ο πληθωρισμός αποτελεί απειλή, δεδομένου ότι Ινδονησία και Κίνα προσπαθούν επίσης να μετριάσουν το κόστος ζωής.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Abhisit Vejjajiva, έχει αυξήσει το βασικό μισθό, αλλά θα προβεί σε αυξήσεις στα τιμολόγια των δημόσιων υπηρεσιών. Σαν συνέπεια, οι τιμές θα αυξηθούν, λίγο πριν τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στο τέλους του ερχόμενου Ιουνίου.
«Η ανάκαμψη στις αναπτυγμένες οικονομίες υποστήριξε τις εξωτερικές απαιτήσεις και τις προσανατολισμένες προς τις εξαγωγές χώρες, όπως η Ταϊλάνδη, που θα συνεχίσει να απολαμβάνει τα οφέλη από αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο Tohru Nishihama, οικονομολόγος στο Dai-ichi Life Research Institute στο Τόκιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης