Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόκερ με κλειστά χαρτιά από τον Strauss-Kahn για τη γαλλική προεδρία

Πόκερ με κλειστά χαρτιά από τον Strauss-Kahn για τη γαλλική προεδρία
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν ο Dominique Strauss-Kahn, θα κυνηγήσει την προεδρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την επόμενη χρονιά, αρνούμενος κάνει οποιεσδήποτε δηλώσεις επί ου θέματος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην γαλλική τηλεόραση.

Οι φήμες έλεγαν ότι ο κ. Strauss-Kahn, μέλος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα χρησιμοποιούσε αυτή την εμφάνισή του στη γαλλική τηλεόραση, για να επισημάνει την πρόθεσή του να κατέβει στις γαλλικές εθνικές εκλογές για να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας. Η θητεία του σαν πρόεδρος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον λήγει το 2012.
Εάν εξαγγείλει επίσημα την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία, θα αποτελέσει πρόκληση για τον Sarkozy, ο οποίος τον είχε υποστηρίξει θερμά για να οριστεί πρόεδρος του ΔΝΤ. Πάντως, φαίνεται πως έχει μαζί του τον γαλλικό λαό, αφού σε πρόσφατη δημοσκόπηση, βλέπουν θετικά τον πρώην υπουργό οικονομίας της Γαλλίας, σαν Πρόεδρο της χώρας, αν και πρόκειται να αντιμετωπίσει αρχικά έναν ανταγωνισμό από τα μέλη του κόμματος του για να οριστεί υποψήφιος στον αγώνα για την προεδρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης