Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος κατά 10% στις τιμές κατοικιών στο Λονδίνο – Αυξημένη ζήτηση εντός 2011

Άνοδος κατά 10% στις τιμές κατοικιών στο Λονδίνο – Αυξημένη ζήτηση εντός 2011
Μπορεί οι τιμές κατοικιών στο Λονδίνο να είναι μακράν οι υψηλότερες σε ολόκληρη την Ευρώπη όμως αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Ο οίκος Knight Frank εκτιμά πιθανή άνοδο 10% στις τιμές των κατοικιών στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας.
Δεν είναι μόνο ο βρετανικός πληθωρισμός που επηρεάζει αρνητικά, αλλά και “ο μικρός αριθμός διαθέσιμων κατοικιών με υψηλή υπεραξία”, όπως τονίζουν παράγοντες του οίκου.
Οι τιμές των σπιτιών και των διαμερισμάτων υπερβαίνουν σε πολλές των περιπτώσεων τα 10 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Ιδίως οι προσφερόμενες κατοικίες γύρω από το Χάιντ Παρκ παρουσίασαν αυξημένη τιμή κατά 8% την περσινή χρονιά και αναμένεται να εμφανίσουν μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης τιμής και φέτος.
Παρά τις αυξημένες τιμές, ζήτηση υπάρχει. “Έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές αγορές κατοικιών μέσα στις πρώτες εβδομάδες του 2011, κάτι που δείχνει ότι ο πλούτος στη Μεγάλη Βρετανία και ειδικότερα στο Λονδίνο έχει αποθέματα”, τονίζει σε έκθεσή της η Knight Frank.
Οι αγοραστές καλύπτουν ευρύ φάσμα εθνικοτήτων, επιβεβαιώνοντας τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της βρετανικής πρωτεύουσα, τον οποίο πρόσφατα, ειρήσθω εν παρόδω, επέκρινε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης