Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για εμφύλιο πόλεμο προειδοποιεί ο υιός Καντάφι στη Λιβύη - Συνεχείς οδομαχίες και διαδηλώσεις

Για εμφύλιο πόλεμο προειδοποιεί ο υιός Καντάφι στη Λιβύη - Συνεχείς οδομαχίες και διαδηλώσεις
Ιδιαίτερα ανησυχητικός εμφανίστηκε ο γιός του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, σε μήνυμά του στην κρατική τηλεόραση, αφού ο Σαΐφ ελ Ισλάμ έκανε λόγο για εμφύλιο πόλεμο εάν συνεχιστούν οι συγκρούσεις.
Ο υιός Καντάφι προανήγγειλε άμεσο και δημοκρατικό διάλογο από «αύριο το πρωί» αρκεί να σταματήσουν οι διαδηλώσεις. Αλλιώς, μίλησε για εθνικό διχασμό και πολυετή εμφύλιο με αποτέλεσμα το διαχωρισμό της Λιβύης.
Σημειώνεται εδώ ότι συνεχίζονται οι ταραχές στο κέντρο της Τρίπολης, όπου χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούονται με υποστηρικτές του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην Πράσινη Πλατεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ήχος των όπλων αντηχεί σε ολόκληρη την πόλη και οι συγκρούσεις είναι εκτεταμένες.
Μαρτυρίες αργά το βράδυ της Κυριακής από την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, κάνουν λόγο για πυροβολισμούς μέσα στους δρόμους της πόλης, για συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές και για αυτοκίνητα και οχήματα που καίγονται. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές που έγιναν μέσω κινητών τηλεφώνων σε διεθνή πρακτορεία, ακούγονται φωνές ανθρώπων στους δρόμους της πρωτεύουσας, που πολλά τμήματά της έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, καθώς έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Τουλάχιστον 173 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λιβύη από την έναρξη των διαδηλώσεων την Τρίτη, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η οργάνωση υπεράσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Human Rights Watch (HRW), επικαλούμενη ιατρικές πηγές.
Ούτε ο Μουάμαρ Καντάφι ούτε η οικογένειά του θα εγκαταλείψουν τη Λιβύη, γράφει σήμερα ότι δήλωσαν πηγές της οικογένειάς του η εφημερίδα Asharq Al-Awsat, μετά από ημέρες βίαιων διαδηλώσεων που ζητούν την απομάκρυνσή του επί μακρόν ηγέτη της χώρας. «Επιμένει να πεθάνει σε λιβυκό έδαφος», είπαν οι πηγές, προσθέτοντας ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς του Καντάφι που ζούσαν στο εξωτερικό επέστρεψαν στη χώρα την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης