Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody’s: Ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ δεν διευθετεί μακροπρόθεσμης φύσεως δημοσιονομικά θέματα

 Moody’s: Ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ δεν διευθετεί μακροπρόθεσμης φύσεως δημοσιονομικά θέματα
Οριακά ευνοϊκή απέναντι στην αξιολόγηση του χρέους χαρακτηρίστηκε η πρόταση για τον προϋπολογισμό στις ΗΠΑ, αν τελικά υιοθετηθεί, από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s.
Σύμφωνα με το διεθνή οίκο, η πιθανότητα να υιοθετηθεί στην παρούσα μορφή του είναι ελάχιστη, καθώς πολλά μακροπρόθεσμης φύσεως δομικά ζητήματα παραμένουν στον «αέρα».
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός Πρόεδρος, Barack Obama, παρουσίασε τον προϋπολογισμός του για το 2012, με σκοπό την μείωση του ελλείμματος κατά 1 τρις στην επόμενη 10ετία. Αναμένεται, όπως προκύπτει από τα δεδομένα του προϋπολογισμού το 2012 τα συνολικά έξοδα να ανέλθουν στα 3,73 τρις δολάρια, μείωση κατά 2,4% από τον περσινό.
«Περαιτέρω μέτρα είναι αναγκαία, ώστε να βελτιωθούν τα δημοσιονομικά και η κατάσταση του χρέους σε μακροπρόθεσμη βάση. Τα σημαντικότερα μέτρα αφορούν ζητήματα δικαιωμάτων. Αξίζει αν σημειωθεί  ότι τα κυβερνητικά προγράμματα υγείας, Medicare και Medicaid, έχουν το μεγαλύτερο δημοσιονομικό αντίκτυπο και η σημαντική μείωση του μακροπρόθεσμου δημοσιονομικού αντίκτυπου τους δεν έχει ακόμη διευθετηθεί», υπογραμμίζει η Moody’s.
Παράλληλα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι «τα έξοδα για αυτά τα προγράμματα δικαιωμάτων είναι 2μιση φορές περισσότερα από τα προαιρετικά έξοδα που παγώνουν τον προϋπολογισμό. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, ο προϋπολογισμός, αν και οριακά ευνοϊκός, δεν διευθετεί μακροπρόθεσμα θέματα για τη δημοσιονομική παρουσία των ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης