Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νερό στο …μύλο της συζήτησης για αρνητικά επιτόκια καταθέσεων, ρίχνουν οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ

tags :
Νερό στο …μύλο της συζήτησης για αρνητικά επιτόκια καταθέσεων, ρίχνουν οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ

O Benoit Coeure, επιχείρησε να απαλλάξει την ΕΚΤ από το βάρος των ευθυνών της, τονίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να αναλάβει το συνολικό βάρος για την ανάπτυξη της ευρωζώνης

Μπορεί ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, να επιχείρησε την προηγούμενη εβδομάδα να «παγώσει» τη συζήτηση για το ενδεχόμενο αρνητικών επιτοκίων καταθέσεων, ωστόσο οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συντηρούν τη σχετική συζήτηση, ενισχύονται την πεποίθηση ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σύντομα σε αυτή την κίνηση.
Ο Benoit Coeure, δήλωσε σήμερα ότι τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων αποτελούν μια πιθανότητα και έχουν συζητηθεί κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
 «Η ΕΚΤ θα διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών», διαβεβαίωσε ο Coeure.
Και πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν ανησυχεί για επιδείνωση του αποπληθωρισμού, εφόσον υπάρξει αδυναμία στην ανάπτυξη.
Παράλληλα, ο Benoit Coeure, επιχείρησε να απαλλάξει την ΕΚΤ από το βάρος των ευθυνών της, τονίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να αναλάβει το συνολικό βάρος για την ανάπτυξη της ευρωζώνης.
Αλλά και χθες, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Ardo Hansson, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι τεχνικά έτοιμη για να προχωρήσει στην υιοθέτηση ενός αρνητικού επιτοκίου καταθέσεων, αλλά και για ενδεχόμενη μείωση του βασικού επιτοκίου, από το ιστορικό χαμηλό του 0,25%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης