Τελευταία Νέα
Διεθνή

Letta (πρωθυπουργός Ιταλίας): Η κυβέρνηση μου είναι πιο ισχυρή από ποτέ – Δεν θα χρειαστεί ανασχηματισμός

tags :
Letta (πρωθυπουργός Ιταλίας): Η κυβέρνηση μου είναι πιο ισχυρή από ποτέ – Δεν θα χρειαστεί ανασχηματισμός
Σήμερα η απόφαση για την αποπομπή του Berlusconi από τη Γερουσία


Την άποψη ότι η κυβέρνηση του είναι πιο ισχυρή από ποτέ εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Silvio Berlusconi με αφορμή την αποχώρηση του Forza Italia του Silvio Berlusconi από την κυβέρνηση συνεργασίας.
«Η κυβέρνησή μου είναι πιο ισχυρή από ότι στο παρελθόν. Δεν θα χρειαστεί ανασχηματισμός κανενός είδους», είπε ο Letta, ο οποίος κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έδωσαν χθες ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν «να βγάλουν τα συμπεράσματα που πρέπει», καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους υφυπουργούς που ανήκουν στο κόμμα του Berlusconi να παραιτηθούν.
Οι πέντε συντηρητικοί υπουργοί της κυβέρνησης Letta ανήκουν όλοι στην νεοσυσταθείσα πολιτική δύναμη Νέα Κεντροδεξιά υπό τον Angelino Alfano, η οποία συνεχίζει να μετέχει στην κυβερνητική πλειοψηφία.
«Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την γερουσία με 171 ψήφους, είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την πορεία μας. Τους επόμενους μήνες θα επιταχύνουμε την όλη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο Letta.
Σημειώνεται πως σήμερα το απόγευμα η Γερουσία θα αποφασίσει σχετικά με την αποπομπή του Silvio Berlusconi.
Εάν η Γερουσία αποφασίσει υπέρ της παραπομπής του Καβαλιέρε, τότε θα πρόκειται επί της ουσίας για το τέλος της πολιτικής καριέρας και πορείας του 77χρονου Berlusconi, ο οποίος επί δύο δεκαετίες μονοπώλησε την πολιτική σκηνή της Ιταλίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης