Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για την «δράση» της τρόικα – Προθεσμία 3 εβδομάδων για να απαντήσει σε 29 ερωτήσεις

Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για την «δράση» της τρόικα – Προθεσμία 3 εβδομάδων για να απαντήσει σε 29 ερωτήσεις
Έως τις 17 Δεκεμβρίου οι απαντήσεις της τρόικα
Προθεσμία 3 εβδομάδων παραχωρήθηκε στην τρόικα προκειμένου να απαντήσει σε 29 ερωτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τα προγράμματα διάσωσης των ευρωπαϊκών χωρών.
Οι 29 ερωτήσεις εντάσσονται στις έρευνες της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την «δράση» της τρόικα στις υπο-διάσωση χώρες.
«Η τρόικα και τα κράτη μέλη έχουν τρεις εβδομάδες προθεσμία για να απαντήσουν στις ερωτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρει χαρακτηριστικά, η «Agence Europe».
Παράλληλα, το ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης εκτιμά πως έως τις 17 Δεκεμβρίου οι αρμόδιες αρχές της Ευρώπης πρέπει να λάβουν μία έκθεση, η οποία θα απαντά στις 29 υποβληθείσες ερωτήσεις, οι οποίες απεστάλησαν, στον πρόεδρο του Eurogroup, J. Dijsselbloem, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, H.V. Rompuy και στον Επίτροπο, O. Rehn.
Σημειώνεται πως το ΔΝΤ αρνήθηκε να συμμετάσχει στην έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου.
Παράλληλα, μέρος των ερωτήσεων απεστάλη στους επικεφαλής των εθνικών κυβερνήσεων, τους υπουργούς Οικονομικών αλλά και των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών των υπό διάσωση χωρών(Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρος, Ισπανία).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης