Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Ασπιρίνη... ύψους 36 δισ. ευρώ από το βασιλιά για να κατευνάσει το λαό

Σαουδική Αραβία: Ασπιρίνη... ύψους 36 δισ. ευρώ από το βασιλιά για να κατευνάσει το λαό
Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας αναζητά πιθανούς τρόπους να σταματήσεις τη διάχυση της “ημέρας της οργής” και στη χώρα του.
Βλέποντας τις αναταραχές στον Αραβικό κόσμο που λειτουργούν ως ντόμινο και βγάζουν το λαό στους δρόμους, ο ίδιος ανακοίνωσε μέτρα οικονομικής στήριξης ύψους 36 δισ. δολαρίων για να κατευνάσει τα πνεύματα.
Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνεται αύξηση 15% στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων, απαλλαγή από τη φυλακή όσων χρωστούν χρήματα στο κράτος, κονδύλια για την παιδεία και ειδικές παροχές για τους ανέργους.
Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ έλειπε για τρεις μήνες από τη χώρα εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Με την επιστροφή του δεσμεύτηκε να ξοδέψει 400 δισ. δολάρια συνολικά έως το τέλος του 2014 για να εκσυγχρονίσει τη χώρα, κυρίως με κοινωνικές παροχές στους τομείς της παιδείας και της υγείας. Οι διεθνείς αναλυτές βλέπουν τις ανακοινώσεις του Σαουδάραβα βασιλιά ως “ασπιρίνη” που προσπαθεί να “μετριάσει το μεσοπρόθεσμο κοινωνικό πόνο” και κάνουν έκκληση για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα η οποία παραμένει σε επίπεδα ανώτερα του 10%. Συν τοις άλλοις, θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει επίσης να στραφεί στη μείωση των τιμών των κατοικιών στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης