Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γερμανική Βουλή δεν εγκρίνει επαναγορά ομόλογων των χρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών

Η γερμανική Βουλή δεν εγκρίνει επαναγορά ομόλογων των χρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών
Το γερμανικό Κοινοβούλιο επηρεάζει τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου. Η σκληρή γερμανική στάση στα ευρωπαϊκά θέματα και ιδιαίτερα εκείνα που έχουν να κάνουν με την κρίση χρέους αναμένεται να λάβει επιδοκιμασία από το Κοινοβούλιο της Γερμανίας στις 17 Μαρτίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου.
Η Γερμανία αντιτίθεται στο να δώσει το δικαίωμα σε χώρες που έχουν προχωρήσει σε μηχανισμό στήριξης, την Ιρλανδία δηλαδή και την Ελλάδα, να προβούν σε επαναγορά των ομολόγων τους που ωριμάζουν εκδίδοντας νέα δάνεια είτε μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είτε από άλλες πηγές.
Αυτό που αποτελεί προτεραιότητα για τη Γερμανία, πέρα από το δημοσιονομικό εξορθολογισμό όλων των χωρών της ζώνης του ευρώ, είναι η δημιουργία μιας σειράς ασφαλιστικών δικλείδων που θα λειτουργούν σταθεροποιητικά και θα είναι ικανές να εγγυηθούν ότι θα αποτραπούν μελλοντικές νέες κρίσεις χρέους εντός ευρωζώνης.
Όπως διαφαίνεται, τα δύο κόμματα-μέλη του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία συμφωνούν στη σκλήρυνση της στάσης της Καγκελαρίας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της από τους οποίους κατά πρώτο λόγο θα ζητηθεί η μείωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων.
Ωστόσο, η Γερμανία, όπως όλα δείχνουν, θα συναινέσει στην οριστική ενεργοποίηση του σχεδιασμού στήριξης μετά το 2013 μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης