Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Μεταφέρει τη λιτότητα στη Βόρειο Ιρλανδία – Κονδύλια για την ασφάλεια

Μ. Βρετανία: Μεταφέρει τη λιτότητα στη Βόρειο Ιρλανδία – Κονδύλια για την ασφάλεια
Η Βόρειος Ιρλανδία, διοικητικό κομμάτι της Μεγάλης Βρετανίας, βρίσκεται κάτω από τη διακυβέρνηση Κάμερον. Το πρόγραμμα περικοπών και λιτότητας που έχει εξαγγείλει η βρετανική κυβέρνηση ήρθε η ώρα να αγγίξει τη Βόρειο Ιρλανδία. Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι η Βόρειος Ιρλανδία πρέπει να βρει πόρους ύψους 1,6 δισ. αγγλικών λιρών μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια για να καλύψει λειτουργικές της ανάγκες.
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειώσει τις θέσεις δημοσίων υπαλλήλων στην περιοχή. Όλα αυτά ενώ από το περιβάλλον της Βορείου Ιρλανδίας πηγάζει ότι καθίσταται αναγκαία η αύξηση εξόδων για την κρατική ασφάλεια με την τρομοκρατία στη χώρα να μην έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ακόμη εν μέσω φημών για νέο χτύπημα του IRA στο ερχόμενο διάστημα.
Η κρίση χρέους που έχει χτυπήσει το Δουβλίνο, θα διαχυθεί και στο Μπέλφαστ αν το βρετανικό κράτος παγώσει τις χρηματοδοτήσεις του και αναγκάσει τη Βόρειο Ιρλανδία να αναζητήσει από μόνη της πόρους για να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών της.
Το Λονδίνο, πάντως, προς το παρόν αύξησε κατά 200 εκατ. ευρώ τη χρηματοδότησή του προς τη Γενική Γραμματεία Ασφάλειας και την Αστυνομία της Βορείου Ιρλανδίας. Πέραν όλων των άλλων όμως, οι Βορειοϊρλανδοί βρίσκονται αντιμέτωποι με το ευρύτερο φάσμα ανεργίας που έχουν ποτέ συναντήσει: οι άνεργοι κάτω των 25 φθάνουν το 21%!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης