Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Τουρκίας- Ε.Ε για την κατάργηση της βίζας με αντάλλαγμα επαναπροωθήσεις μεταναστών

Συμφωνία Τουρκίας- Ε.Ε για την κατάργηση της βίζας με αντάλλαγμα επαναπροωθήσεις μεταναστών
Η Ε.Ε. δεσμεύθηκε να κινήσει διαδικασίες επίσημων συζητήσεων  για το πώς θα καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη
Βήματα γίνονται προς την κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία θα επιτρέπει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επαναπροωθούν στην Τουρκία παράνομους μετανάστες οι οποίοι έχουν εισέλθει στην Ευρώπη από εκεί.
Η Ε.Ε. δεσμεύθηκε να κινήσει διαδικασίες επίσημων συζητήσεων για το πώς θα καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.
Εντωμεταξύ νέος γύρος των σχετικών διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, σε μία ακόμη ένδειξη των βελτιούμενων σχέσεων των δύο πλευρών.
Οι διαπραγματεύσεις είχαν αρχίσει το 2005, 18 χρόνια μετά το πρώτο αίτημα της Τουρκίας για είσοδο στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ). Βασικοί ανασταλτικοί παράγοντες ήταν, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, καθώς και η αρνητική στάση της Γαλλίας και της Γερμανίας.
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης