Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί η τιμή του αργού πετρελαίου – Η Σαουδική Αραβία καλύπτει το μερίδιο της Λιβύης

Υποχωρεί η τιμή του αργού πετρελαίου – Η Σαουδική Αραβία καλύπτει το μερίδιο της Λιβύης
Το πακέτο των 36 δισ. δολαρίων υπέρ του λαού στη Σαουδική Αραβία και οι εγγυήσεις για την απόσυρση του περιορισμού των πολιτικών δικαιωμάτων στην Αλγερία κατεύνασαν τις πιέσεις στην αγορά του πετρελαίου. Η τιμή του αργού υποχώρησε κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.
Το κλίμα θεωρείται ακόμη τεταμένο. Οι χθεσινές φήμες για δολοφονία του Καντάφι στη Λιβύη δεν επιβεβαιώθηκαν και μαζί τους διαψεύστηκε και η σύνδεση της πτώσης της τιμής του πετρελαίου με την πίεση για διάδοχη κατάσταση στη Λιβύη.
Σε παρούσα φάση η συντηρητική κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας “κέρδισε χρόνο για να αναπνεύσει”, σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Capital Economics. Σύμφωνα με τους αναλυτές της RBS, η Σαουδική Αραβία είναι αυτή που θα αναπληρώσει την προσφορά πετρελαίου μετά τον αποκλεισμό της παροχής από τη Λιβύη και μ' αυτόν τον τρόπο καθησυχάστηκαν κάπως οι αγορές.
Ωστόσο, οι στρατηγικοί αναλυτές της BNP Paribas προειδοποιούν ότι για όσο διαρκέσουν οι πολιτικές αναταραχές στις διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, η τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης