Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άγρια κόντρα Deutsche Bank - Schaeuble για τον έλεγχο των τραπεζών - Έκκληση για ηρεμία από τον εκπρόσωπο της Merkel

Άγρια κόντρα Deutsche Bank - Schaeuble για τον έλεγχο των τραπεζών -  Έκκληση για ηρεμία από τον εκπρόσωπο της Merkel
Την παρέμβαση Merkel προκάλεσε η σφοδρή αντιπαράθεση
Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο της ομοσπονδίας των γερμανικών τραπεζών και επικεφαλής της Deutsche Bank, Jürgen Fitschen και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schauble, γεγονός που οδήγησε σε έκκληση για ηρεμία από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης.
"Εργαζόμασταν καλά μαζί ανέκαθεν στο παρελθόν και αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον", δήλωσε ο Stephen Seibert,  ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Merkel, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Με συνεντεύξεις και ανακοινώσεις, οι Fitschen – Schaeuble, αντιπαρατίθενται εδώ και ημέρες γύρω από το ζήτημα της κανονιστικής ρύθμισης του τραπεζικού τομέα.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Πέμπτη στην εφημερίδα Handelsblatt,  πως "η δημιουργικότητα των τραπεζών για να παρακάμπτουν τις κανονιστικές ρυθμίσεις είναι ολοένα και μεγαλύτερη" και κατά συνέπεια δεν προβλέπεται να λάβει σύντομα τέλος η αυξημένη κανονιστική ρύθμιση του τομέα.
Οι δηλώσεις του αυτές επικρίθηκαν από τον εκπρόσωπο των τραπεζών ως "λαϊκιστικές" και "ανεύθυνες", κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον υπουργό.
Χωρίς να θέλει να μιλήσει για την ουσία του ζητήματος, το οποίο "έγκειται στις αρμοδιότητες του υπουργού Οικονομικών", ο εκπρόσωπος της Merkel δήλωσε πως "η καγκελάριος στηρίζει τον υπουργό στο στόχο του ότι μια κανονιστική ρύθμιση είναι ασφαλής μόνον όταν δεν υπάρχουν δυνατότητες να παρακαμφθεί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης