Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδικά ομόλογα 900 εκατ. ευρώ κατέχουν οι φινλανδικές τράπεζες - Ζητά εγγυήσεις η κυβέρνηση

Ιρλανδικά ομόλογα 900 εκατ. ευρώ κατέχουν οι φινλανδικές τράπεζες - Ζητά εγγυήσεις η κυβέρνηση
Στον ίδιο τόνο με εκείνον που αντιμετώπισε την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου, αντιμετωπίζει και το ζήτημα αλλαγής των όρων του δανεισμού της Ιρλανδίας -και κυρίως το ζήτημα μείωσης του επιτοκίου δανεισμού- η Φινλανδία, η οποία εξελίσσεται στον καλύτερο σύμμαχο της Γερμανίας στην ευρωζώνη και υπέρμαχο του δόγματός της.
Ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Jyrki Katainen εξέφρασε την ανησυχία του για το ιρλανδικό ζήτημα δεδομένου του γεγονότος ότι η Ευρώπη είναι, όπως είπε, διχασμένη για το θέμα.
“Οι συνθήκες του δανείου της Ιρλανδίας δεν θα μεταβληθούν αν οι Ιρλανδοί μειώσουν τα μέτρα που έχουν πάρει και αν δεν εξορθολογίσουν τη δημοσιονομική του κατάσταση όπως αναμένεται από τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ”, τόνισε ο Katainen.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή προς το παρόν στην ιρλανδική στήριξη, ούτε ως προς το επιτόκιο δανεισμού αλλά ούτε και ως προς το ενδεχόμενο πρόσθετης χρηματικής στήριξης της χώρας. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Πορτογαλία δε βρίσκεται σε κατάσταση τέτοια που η είσοδος στο μηχανισμό στήριξης να αποτελεί μονόδρομο.
Ο Φινλανδός Υπουργός Οικονομικών Jyrki Katainen από τη Δευτέρα ζητά διακαώς εγγυήσεις από την Ιρλανδία ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και θα τηρήσει το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης φέροντας και αποτελέσματα συν τοις άλλοις. Οι φινλανδικές τράπεζες κατέχουν 900 εκατ. ευρώ φινλανδικά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης