Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίθανη η έξοδος της Αγγλίας από την Ε.Ε λέει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Απίθανη η έξοδος της Αγγλίας από την Ε.Ε λέει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης
«Δεν υπάρχει κίνδυνος να βγούμε από την Ε.Ε.», υποστηρίζει ο Vince Cable, επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης
Απίθανη θεωρείται η έξοδος του Ηνωμένου Βασίλειου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια περίοδο μάλιστα που η χώρα προσβλέπει στη βελτίωση της σχέσης της με την Ένωση, σύμφωνα με τον Vince Cable, επικεφαλής του κόμματος αντιπολίτευσης, «Φιλελεύθεροι Δημοκράτες».
O Cable δήλωσε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει μόνο ένα 5% ποσοστό κινδύνου να αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ε.Ε. ενώ τόνισε ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτεροι κίνδυνοι, έξω από την Αγγλία, για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης εξέφρασε την επιθυμία της Βρετανίας να συμμετάσχει ενεργά στη μεταρρύθμιση του ενιαίου νομίσματος αλλά και να συμβάλλει στην σύναψη ισχυρότερων εμπορικών συμφωνιών, όχι μόνο μέσα από την Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, ακόμα και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία και την Κίνα και άλλες χώρες . "
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron, έχει δηλώσει ότι η χώρα θα διεξαγάγει δημοψήφισμα το 2017 για το αν θα παραμείνει ως μέλος της ΕΕ, εάν το κόμμα του κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές το 2015 .
Το κόμμα του Cable , οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες , έχουν ταχθεί κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δηλώσεις του Cable γίνονται λίγο μετά από την προειδοποίηση της Goldman Sachs, ότι σε ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανία από την Ε.Ε θα μετακινήσει τις επιχειρήσεις της από το Λονδίνο σε κάποια πόλη που ανήκει στη ζώνη του ευρώ, με προφανείς υποψήφιους το Παρίσι και την Φρανκφούρτη.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης