Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Πρώτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου η Ινδία μέχρι το 2050

Citigroup: Πρώτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου η Ινδία μέχρι το 2050
H πρώτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα είναι η Ινδία μέχρι και το 2050, εκτιμά η Citigroup. "Η Κίνα θα προσπεράσει τις ΗΠΑ για να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μέχρι το 2020, για να περάσει στην πρώτη θέση η Ινδία μέχρι το 2050", προβλέπει ο Willem Bruiter, επικεφαλής οικονομολόγος στην Citigroup, σε πρόσφατη έκθεσή του. Έτσι, οι ΗΠΑ θα χάσουν την πρώτη θέση που κατέχουν σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη.
"Αναμένεται ισχυρή αύξηση της παγκόσμιας οικονομίας έως το 2050, με τα μέσα ποσοστά αύξησης του ΑΕΠ να φτάνουν το 4,6% το χρόνο έως το 2030 και το 3,8% το χρόνο από τα 2030 έως και το 2050", εξηγεί ο Bruiter.
Δεδομένου ότι οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται αισθητά εξαιτίας της ανησυχίας από την πολιτική κρίση στην Μέση Ανατολή, υπάρχει κάποια ελπίδα ότι έρχονται καλύτερα χρόνια. Αν η έκθεση του Bruiter βγει σωστή  η δύναμη θα μετατοπιστεί από τη δύση στην ανατολή πολύ γρήγορα.
Ο κόσμος θα γίνεται ολοένα και πλουσιότερος καθώς οι αναπτυσσόμενες οικονομίες προσπαθούν να ανακάμψουν στη διάρκεια των ερχόμενων ετών, συμπληρώνει τέλος ο Bruiter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης