Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο τελευταίος CFO της Lehman Brothers επαινεί την καλύτερη αμερικανική τράπεζα της δεκαετίας...

Ο τελευταίος CFO της Lehman Brothers επαινεί την καλύτερη αμερικανική τράπεζα της δεκαετίας...
Ο Brad Hintz, ο τελευταίος οικονομικός σύμβουλος της Lehman Brothers πριν την οριστική κατάρρευσή της, δίνει το... στέμμα της καλύτερης αμερικανικής τράπεζας την τελευταία δεκαετία στην Goldman Sachs.
“Αποτελεί τράπεζα με ξεχωριστή κουλτούρα στο θέμα των σύνθετων επενδύσεων από κοινού με άλλες τράπεζες. Αριθμεί 350 ανώτατα στελέχη πλήρως καταρτισμένη. Οι περισσότεροι δουλεύουν μαζί από το 2000. Πρόκειται για λαμπρά μυαλά που έχουν σφυρηλατήσει το στρατηγικό σχεδιασμό της τράπεζας για τη δεκαετία που μας πέρασε. Η συλλεκτική του γνώση ήταν αυτή που βοήθησε τη Goldman Sachs να αποφύγει τις κακοτοπιές. Έχουμε δει τεράστια στρατηγικά λάθη σε άλλες ανταγωνιστικές φίρμες. Στη Goldman δουλεύουν σαν ένα μυαλό. Έχουν καταπληκτική συνεργασία”, τονίζει ο Hintz.
“Η Goldman Sachs απέφυγε πολλά από τα συνεπακόλουθα προβλήματα της κρίσης. Οι δημόσιες σχέσεις τους υπέστησαν πλήγμα κατά την κρίση αλλά απευθύνθηκαν σοφά στις ρυθμιστικές επιτροπές για κάθε θέμα και πήραν τις σωστές αποφάσεις. Πολλές από αυτές χαρακτηρίστηκαν αμφιλεγόμενες αλλά όταν είσαι πρώτος, αρκετοί είναι αυτοί που σε μέμφονται”, συμπληρώνει.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης