Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Στο 3,5% εκτιμά την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο α΄ 3μηνο του 2011

tags :
JP Morgan: Στο 3,5% εκτιμά την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο α΄ 3μηνο του 2011
Σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο α΄ 3μηνο του 2011 προέβη η αμερικανική τράπεζα JP Morgan.
Συγκεκριμένα, η νέα εκτίμηση θέλει την ανάπτυξη στο α΄ 3μηνο να αγγίζει το 3,5% έναντι 4% στην προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο του οίκου, Michael Feroli. «Οι καταναλωτές δίστασαν στην αρχή του χρόνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Feroli, ενώ πρόσθεσε ότι «η πρόσφατη αύξηση στις τιμές ενέργειας δεν αποτελεί ούριο άνεμο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι με ρυθμό 2,8% «έτρεξε» κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010 η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Πρόκειται για καθοδική αναθεώρηση των στοιχείων, καθώς πρότερη πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 3,2%.
Τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για λιγότερες του αναμενομένου δαπάνες τόσο των τοπικών κυβερνήσεων, όσο και των καταναλωτών.
Οι δαπάνες του κράτους και των τοπικών κυβερνήσεων υποχώρησαν κατά 2,4%, έναντι αρχικής πρόβλεψης για μείωση της τάξης του 0,9%. Οι συνολικές δαπάνες της κυβέρνησης μειώθηκαν κατά 1,5%, έναντι πρότερης πρόβλεψης για υποχώρηση 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης