Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τα χειρότερα βρίσκονται πια πίσω μας…..»

«Τα χειρότερα βρίσκονται πια πίσω μας…..»
Τα χειρότερα ξεπεράστηκαν, προσωρινώς τουλάχιστον, όσον αφορά στον  αναβρασμό που επικρατεί στις αγορές, εν μέσω πολιτικών αναταραχών, αιματηρών συγκρούσεων και ράλι του πετρελαίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της BlackRock, Robert Doll.
«Η αγορά μας δίνει την απάντηση», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «όταν οι άνθρωποι δεν ξέρουν, αποστασιοποιούνται. Οι μετοχές πέφτουν, τα ομόλογα ανεβαίνουν. Αν κανείς πιστεύει ότι θα συνεχιστεί αυτό, πουλάει μετοχές και επενδύει σε κρατικά ομόλογα ή χρυσό. Εγώ, ωστόσο, πιστεύω ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας και δεν θα προχωρούσα σε τέτοιο trade».
«Τίποτε δεν είναι μόνο ή άσπρο ή μαύρο. Εν τούτοις, το αδυσώπητο ράλι του πετρελαίου δεν έχει αποκωδικοποιηθεί ακόμα», έσπευσε να τονίσει ο Doll.
Εν μέσω σημαντικής βουτιάς των αγορών την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και παράλληλη έκρηξη του πετρελαίου, στον απόηχο των δραματικών εξελίξεων στον αραβικό χώρο, η κατάσταση φάνταζε εξαιρετικά χλωμή. Ωστόσο, η αγορές ανέκαμψαν, το πετρέλαιο συμμορφώθηκε και η Σαουδική Αραβία περιόρισε τις ανησυχίες, υποσχόμενη να αυξήσει την παραγωγή.
«Αν  κατάσταση δεν χειροτερέψει στη Μέση Ανατολή τα πράγματα θα ηρεμήσουν», καθησυχάζει o Doll.
«Είναι πιθανό να απογοητευτώ αν η τιμή του πετρελαίου δεν υποχωρήσει ως το τέλος του έτους, αλλά παράλληλα είναι πιθανό να υποχωρήσει πιο σύντομα, όταν η οικονομία βελτιωθεί», υπογράμμισε, τέλος, ο επικεφαλής της BlackRock.

Μίνα Κωστοπούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης