Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τη Wall

tags :
Κέρδη στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τη Wall
Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα η Wall, μετά από τρεις μέρες συνεχών απωλειών, εν μέσω των στοιχείων για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ και πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Η μείωση του φόβου από τις δραματικές εξελίξεις στον αραβικό κόσμο ανέβασε το ηθικό τον επενδυτών.
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones, ο βιομηχανικός δείκτης της Wall Street, τερμάτισε στις 12.131 μονάδες (0,52%), ο Nasdaq, ο τεχνολογικός δείκτης της Νέας Υόρκης, στις 2.781 (+1,58%), ενώ ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο των αμερικανικών αγορών, στις 1.320 (+1,06%).
Από τις κυριότερες αμερικανικές τράπεζες, υψηλότερα τερμάτισε η Bank of New York Mellon (+1,66%), ενώ χαμηλότερα η Citigroup (+0,21%).
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ έκλεισε στα 1,94 δολάρια (-2,02%), με υψηλό ημέρας στα 1,96 δολάρια, ενώ χαμηλό στα 1,93 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, με ρυθμό 2,8% «έτρεξε» κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010 η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Πρόκειται για καθοδική αναθεώρηση των στοιχείων, καθώς πρότερη πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 3,2%. Τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για λιγότερες του αναμενομένου δαπάνες τόσο των τοπικών κυβερνήσεων, όσο και των καταναλωτών.
Οι δαπάνες του κράτους και των τοπικών κυβερνήσεων υποχώρησαν κατά 2,4%, έναντι αρχικής πρόβλεψης για μείωση της τάξης του 0,9%. Οι συνολικές δαπάνες της κυβέρνησης μειώθηκαν κατά 1,5%, έναντι πρότερης πρόβλεψης για υποχώρηση 0,5%.
Τέλος, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στα τέλη του Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ αναρριχήθηκε σε υψηλά τριών ετών στις 77,5 μονάδες το Φεβρουάριο από 74,2 μονάδες τον Ιανουάριο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στις 75,1 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης