Τελευταία Νέα
Διεθνή

Letta (πρωθυπουργός Ιταλίας): Στόχος ανάπτυξη +1% το 2014 και +2% το 2015

tags :
Letta (πρωθυπουργός Ιταλίας): Στόχος ανάπτυξη +1% το 2014 και +2% το 2015
Προαναγγέλλει εκ βάθρων αλλαγή του εκλογικού νόμου
Έχοντας απαλλαγεί από το μόνιμο «βραχνά» και την πολιτική αβεβαιότητα που προκαλούσαν οι κατά καιρούς απειλές του Silvio Berlusconi κατά της κυβέρνησης του, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Enrico Letta αρχίζει να θέτει πλέον πιο ξεκάθαρα και πιο αξιόπιστα τις βάσεις της πολιτικής του.
Ο Letta υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης του είναι να επιτευχθεί ανάπτυξη +1% το 2014 και +2% το 2015, τονίζοντας ότι εντός του 2014 κύριο μέλημα της πολιτικής του θα είναι η μείωση του χρέους, η μείωση του ελλείμματος, η μείωση της φορολογίας και της ανεργίας και η αύξηση των επενδύσεων.
Επιπλέον, σημείωσε πως είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση να ενισχύσει οικονομικά εκείνα τα στρώματα της κοινωνίας, τα οποία έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης Letta είναι και η αλλαγή του εκλογικού νόμου προκειμένου – όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός – να δημιουργούνται σταθερές κυβερνήσεις.
Όπως είπε ο Letta, στις άμεσες επιδιώξεις του είναι η μείωση του αριθμού των βουλευτών, η κατάργηση εκλογικών περιφερειών, η μείωση της δύναμης των Γερουσιαστών καθώς και η πλήρης διευκρίνιση των αρμοδιοτήτων που θα έχει κάθε επίπεδο της διακυβέρνησης.
Είναι προφανές πως η απουσία του «παράγοντα» Berlusconi από την πολιτική σκηνή της Ιταλίας προσδίδει μια αίσθηση σιγουριάς και πολιτικής ασφάλειας, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται την απουσία «πιπεράτων» παραπολιτικών και όχι μόνο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης