Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Εξαγορά του 10% του Twitter

tags :
Goldman Sachs: Εξαγορά του 10% του Twitter
Το ενδιαφέρον της δείχνει η JP Morgan για την απόκτηση ποσοστού ύψους 10% του φημισμένου Twitter. Μετά την Goldman Sachs, που πρόσφατα απέκτησε ποσοστό από το facebook, η αμερικανική JP Morgan βρίσκεται σε συζητήσεις με την Διοίκηση του Twitter, σημειώνοντας έτσι μία ταχύτατη ανάπτυξη στον τομέα της κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με φήμες της αγοράς, το ποσό εξαγοράς του 10% ανέρχεται σε 450 εκατομμύρια δολάρια, αφού η αξία του Twitter εκτιμάται σε 4,5 δισ. δολάρια. Βέβαια, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν η JP Morgan θα κάνει μια άμεση επένδυση ή θα εξαγοράσει τους υπάρχοντες επενδυτές και τους μετόχους, καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν κλείσει ακόμα.
Εκτός από το Twitter, η JP Morgan ελπίζει να επενδύσει ένα άλλο τρίτο του κεφαλαίου της και σε άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις του ίντερνετ. Ενδεχομένως, να καταλήξει στον κατασκευαστή παιχνιδιών Zynga ή στο Skype.
Το τελικό ένα τρίτο του κεφαλαίου της θα διατεθεί μεταξύ έξι άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων η LivingSocial και η Gilt. Το Twitter, όμως, θα έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς, έχει 253 εκατ. χρήστες το μήνα, πάνω από 85% σε σχέση με πέρσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης