Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις από ΕΕ στην Πορτογαλία για το χρέος της

Πιέσεις από ΕΕ στην Πορτογαλία για το χρέος της
Η Πορτογαλία δέχεται αυξανόμενες πιέσεις να δεχθεί το σχέδιο διάσωσης από την Ευρωζώνη, δεδομένου ότι τα έξοδα δανεισμού της χώρας έχουν παραμείνει πάνω από ένα επίπεδο που θεωρήθηκε ευρέως μη αποδεκτό στην περίπτωση της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

Ειδικότερα, τα επιτόκια αγοράς της συγκριτικής μέτρησης επιδόσεων της Πορτογαλίας είναι πάνω από 7% για τη 16η διαδοχική ημέρα εμπορικών συναλλαγών, κλείνοντας στο 7.55%. Oι εμπορικές συναλλαγές της Ελλάδας και της Ιρλανδίας είχαν διαρκέσει 13 και 15 ημέρες αντίστοιχα, πριν από την εισαγωγή τους στο σχέδιο διάσωσης, με τις παραγωγές δεσμών περισσότερο από 7%.
«Θα χρειαστούν την υποστήριξη της Ευρώπης. Ένα τέτοιο χρέος δεν διαγράφεται μαγικά», δήλωσε ο Gary Jenkins, της Evolution Securities.
Ο κ. Jenkins είπε, ότι η περίπτωση της Πορτογαλίας είναι πολύ διαφορετική από αυτή της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, δεδομένου ότι οι ανάγκες αναχρηματοδότησης της χώρας στα επόμενα δύο έτη είναι σχετικά μέτριες, αλλά εκτιμά ότι θα ανακοινωθεί ότι θα δοθεί στην χώρα από την ΕΕ μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης