Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κερδίζουν οι αναδυόμενες οικονομίες στη μάχη του συναλλάγματος

Κερδίζουν οι αναδυόμενες οικονομίες στη μάχη του συναλλάγματος
Καθώς εγκαταλείπονται οι συζητήσεις σχετικά με τον έλεγχο των νομισμάτων, τα επιτόκια αυξάνονται, δεδομένου ότι, οι τιμές τροφίμων και το πετρέλαιο σε τιμή που ξεπερνά τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, κάνουν τον πληθωρισμό να φαντάζει ως η μεγαλύτερη απειλή. Αυτό σημαίνει ότι οι αναδυόμενες οικονομίες θα συνεχίσουν την αγορά ξένου συναλλάγματος, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.
Μόλις τον προηγούμενο μήνα οι κυβερνήσεις των αναδυόμενων οικονομιών από τη Νότια Αφρική έως και τη Βραζιλία προειδοποίησαν, ότι οι ανταγωνιστικές υποτιμήσεις νομισμάτων είναι απαραίτητες για να κρατηθούν ισχυρά τα νομίσματά τους προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης.
Ο υπουργός Οικονομίας της Νότιας Αφρικής και ο αναπληρωτής Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδονησίας είπαν την προηγούμενη εβδομάδα, ότι τα ισχυρά νομίσματα είναι αυτά μπορούν να καταστείλουν τις αυξανόμενες τιμές. Ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας δήλωσε πρόσφατα ότι η Κεντρική Τράπεζα θα ευνοήσει μια «εύκαμπτη» συναλλαγματική ισοτιμία.
Τα περισσότερα νομίσματα σημείωσαν πτώση την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας των αναταραχών στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, οδηγώντας τους επενδυτές σε αγορά κεφαλαίων χαμηλού ρίσκου.
Οι οικονομολόγοι της Barclays υπολογίζουν ότι ο πληθωρισμός επιταχύνεται σε 6% στις αναδυόμενες οικονομίες, έναντι του 2% των αναπτυγμένων χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης