Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλή για την οκονομία των ΗΠΑ το έλλειμμα

Απειλή για την οκονομία των ΗΠΑ το έλλειμμα
Το ογκώδες αμερικανικό δημοσιονομικό έλλειμμα είναι η πιο σοβαρή απειλή που αντιμετωπίζει η οικονομία των ΗΠΑ, ξεπερνώντας ακόμα και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τον κίνδυνο του πληθωρισμού, σύμφωνα με έρευνα του National Association for Business Economics.
Τα 47 μέλη της επιτροπής στις προβλέψεις τους, αυξάνουν την εκτίμηση για το έλλειμμα του 2011 σε 1,4 τρισ. δολάρια από το 1,1 τρισ. δολάρια που είχε προβλέψει τον Νοέμβριο του 2010. Η πρόβλεψη αυτή για το έλλειμμα είναι χαμηλότερη από αυτή της κυβέρνησης του Barack Obama για 1,65 τρισ. δολάρια, ή 10,9% του αμερικανικού ΑΕΠ.
Αν και ο προϋπολογισμός του Λευκού Οίκου προτείνει 1,1 τρισ. μείωση ελλείμματος στα επόμενα 10 έτη, οι Δημοκρατικοί διαφωνούν ότι δεν είναι αρκετό. Οι Δημοκρατικοί πιέζουν τη κυβέρνηση να μειώσουν τα έξοδα κατά 61 δισ. δολάρια μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011, και η διαφωνία απειλεί να διακόψει την κυβέρνηση εάν οι Δημοκράτες και ο Λευκός Οίκος αρνούνται να προχωρήσουν.
«Οι παράγοντες που υποστηρίζουν την αύξηση περιλαμβάνουν την κατανάλωση, την ισχυρή αύξηση στις ξένες οικονομίες, ειδικά της Ασίας, και τη νομισματική πολιτική», είπε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΝΑΒΕ, Richard Wobbekind.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης