Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Έως και 50 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι ισπανικές Cajas

Moody's: Έως και 50 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι ισπανικές Cajas
Έως 50 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της κεφαλαιοποίησής τους θα χρειαστούν οι ισπανικές τράπεζες, σύμφωνα με τον οίκο Moody's, ο οποίος αναθεώρησε την παλιά του εκτίμηση που τοποθετούσε τις κεφαλαιακές ανάγκες των εν λόγω τραπεζών στα 17 δις. ευρώ στα τέλη 2010.
Τα προγράμματα ενίσχυσης κεφαλαίων θα αφορούν κυρίων της περιφερειακές αποταμιευτικές τράπεζες, τις λεγόμενες Cajas, στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την εξυγίανση του τραπεζικού κλάδου. Λεπτομερής προγραμματισμός θα ανακοινωθεί στις 10 Μαρτίου.
Ο διοικητής της τράπεζας της Ισπανίας, Miguel Fernandez Ordonez, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι πρόσφατα εγκριθέντες νόμοι για επίπεδα κεφαλαίου των τραπεζών, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και στις αγορές της χώρας.
Ο ίδιος, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι η καθιέρωση ενός ταμείου αναδιάρθρωσης των cajas (FROB) αλλά και τα μέτρα διαφάνειας που ανακοινώθηκαν πέρυσι, ήταν βασικά, αλλά χρειάζονται νέοι νόμοι για τα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.
Ο Ordonez δήλωσε ακόμη ότι οι ισπανικές cajas έχουν έκθεση 217 δισ. δολαρίων στις κατασκευές και 100 δισ. από αυτή, μπορεί να αποδειχθούν προβληματικά. «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα, αλλά πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε αυτά που έχουμε ήδη κάνει», τόνισε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει τον αριθμό των cajas σε 17 από 45.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης