Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Δεν υπάρχει πρόθεση επαναφοράς των θρησκευτικών συμβόλων

tags :
Γαλλία: Δεν υπάρχει πρόθεση επαναφοράς των θρησκευτικών συμβόλων
H καταπολέμηση των διακρίσεων δεν αποτελεί προταιρεότητα της γαλλικής κυβέρνησης, παρά τις κοινωνικές πιέσεις
Μετά από έκθεση για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην Γαλλία, πολλοί βιάστηκαν να υποστηρίξουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την επαναφορά των θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία της χώρας.
Ωστόσο ο γάλλος πρωθυπουργός Zan-Mark Ero διαβεβαίωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να επαναφέρει τα θρησκευτικά, ενώ τόνισε ότι το περιεχόμενων των εκθέσεων που δημοσιεύονται δεν αποτελούν και τις θέσεις της κυβέρνησης.
Η έκθεση, η οποία συντάχθηκε κατά παραγγελία της κυβέρνησης και υποβλήθηκε στον πρωθυπουργό στις 13 Νοεμβρίου, εισηγείται μια «επανεξέταση» της πολιτικής ενσωμάτωσης στη Γαλλία που θα βασίζεται στην καταπολέμηση των διακρίσεων.
Το περιεχόμενο της έκθεσης προκάλεσε τις επικρίσεις της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, η οποία προειδοποίησε την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της μετανάστευσης.
Μεταξύ άλλων προτείνει την αναθεώρηση του νόμου που ψηφίστηκε το 2004 και απαγορεύει τα θρησκευτικά σύμβολα - κυρίως την ισλαμική μαντίλα - στα σχολεία.
Στα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης η κατάργηση της προϋπόθεσης της γαλλική υπηκοότητας προκειμένου να βρει κάποιος δουλειά, ενώ ζητείται να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα η «ρατσιστική παρενόχληση».

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης