Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών

Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών
Ζήτημα μεγάλης σημασίας και για την Ελλάδα


Συμφωνία επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι εισέρχονται στην Ε.Ε. από το τουρκικό έδαφος υπέγραψαν σήμερα η Ε.Ε. και η Τουρκία, ζήτημα που έχει μεγάλη σημασία και για την Ελλάδα.
Σημειώνεται πως η Τουρκία είχε μονογράψει τη συμφωνία αυτή το 2012 αλλά είχε αναστείλει την επίσημη υπογραφή της προκειμένου να εξασφαλίσει τη δέσμευση της Ε.Ε. για την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων πολιτών στην Ε.Ε.
Πράγματι η Ε.Ε. συμφώνησε να επιτρέψει από το 2017 την άρση της υποχρέωσης για βίζα στους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ε.Ε.
Κατόπιν αυτής της συμφωνίας, η Τουρκία θα πρέπει να δέχεται πίσω όσους παράνομους μετανάστες έχουν «περάσει» στην Ε.Ε. μέσω του τουρκικού εδάφους.
Η εξέλιξη αυτή έχει μεγάλη σημασία και για την Ελλάδα, καθώς στο εξής οι εκατοντάδες δεκάδες των παράνομων μεταναστών που διαπιστωμένα φτάνουν σε ετήσια βάση στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία (π.χ. στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια) θα επαναπροωθούνται άμεσα προς την Τουρκία, γεγονός που εκτιμάται ότι θα αποσυμφορήσει τόσο τα ειδικά κέντρα κράτησης μεταναστών στα νησιά όσο και τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης