Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίτος μήνας ανόδου για τη Wall ο Φεβρουάριος- Κέρδη 2,8% για τον Dow

Τρίτος μήνας ανόδου για τη Wall ο Φεβρουάριος- Κέρδη 2,8% για τον Dow
Με θετικά πρόσημα αποχαιρετούν τον Φεβρουάριο οι αμερικανικοί δείκτες, καταγράφοντας άνοδο για τρίτο διαδοχικό μήνα.
Ώθηση στους δείκτες έδωσε σειρά ενθαρρυντικών μακροοικονομικών στοιχείων, ένδειξη ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζει να κερδίζει έδαφος.
Θετικά συνέβαλε και η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου, μετά το ξέφρενο ράλι της περασμένης εβδομάδας.
Στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας (και τελευταία για τον Φεβρουάριο), ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,79% στις 12.226 μονάδες. Ο Nasdaq τερμάτισε στο +0,04%, στις 2.782 μονάδες και ο S&P 500, στις 1.327 μονάδες, κερδίζοντας 0,56%.
Σε μηνιαία βάση, άνοδο 2,8% κατέγραψε τον Φεβρουάριο ο Dow, στο +3,2% τα κέρδη του S&P 500 και στο +3% η άνοδος για τον Nasdaq.
Υπό πίεση βρέθηκε το ADR της ΕΤΕ που έκλεισε κάτω από τα επίπεδα των 1,90 δολαρίων και μακριά από τα 2 δολάρια, στα 1,88 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες 3,59%. Τα 1,88 δολάρια ήταν και το χαμηλό ημέρας. Στα 1,93 δολάρια το υψηλό.
Σε μακροοικονομικό επίπεδο, άνοδο κατώτερη των προσδοκιών κατέγραψε η καταναλωτική δαπάνη στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, με το προσωπικό εισόδημα, ωστόσο να ενισχύεται με τους ταχύτερους ρυθμούς σε διάστημα 1,5 έτους. Η καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 0,2%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,4%. Το προσωπικό εισόδημα εμφάνισε άνοδο 1%.
Ο μεταποιητικός δείκτης Chicago PMI τον Φεβρουάριο αυξήθηκε στις 71,2 μονάδες από 68,8 μονάδες τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για διαμόρφωση του δείκτη στις 67,4 μονάδες.
Πτωτικά για δεύτερο διαδοχικό μήνα κινήθηκαν τον Ιανουάριο οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών. Ο σχετικός δείκτης υποχώρησε 2,8% στις 88,9 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης