Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ετοιμότητα ΗΠΑ και Καναδάς για να αναλάβουν δράση στη Λιβύη - Στα 112 δολ το βαρέλι το μπρεντ

Σε ετοιμότητα ΗΠΑ και Καναδάς για να αναλάβουν δράση στη Λιβύη - Στα 112 δολ το βαρέλι το μπρεντ
Την εξέταση του ενδεχομένου λήψης περαιτέρω δράσεων, αν χρειαστεί ώστε να σταματήσουν τη βίαιη καταστολή των στρατευμάτων του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Καναδός πρωθυπουργός Στέφεν Χάρπερ.
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Λιβύης ότι προκαλεί παρεμβολές στην αναμετάδοση των προγραμμάτων των ξένων δικτύων ενημέρωσης, τονίζοντας πως αυτή η ενέργεια διαψεύδει τις δηλώσεις του Καντάφι, σύμφωνα με τις οποίες στη χώρα επικρατεί ηρεμία.
«Η Λιβύη παρεμποδίζει την κάλυψη από τα τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το αλ Τζαζίρα και το αλ Χούρα. Τα πράγματα δεν είναι τόσο ήρεμα όσο ισχυρίζεται ο Καντάφι», τονίζει στο Twitter ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.
Από την Βενεζουέλα ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες πρότεινε χθες Δευτέρα την ανάληψη διεθνούς διαμεσολαβητικής πρωτοβουλίας για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην εξέγερση στη Λιβύη κατά του φίλου και πολιτικού του συμμάχου Μουάμαρ Καντάφι. Ο Τσάβες είπε ότι έχει ήδη συζητήσει την ιδέα του με κάποια από τα μέλη της ALBA, στην οποία ανήκουν αριστερές χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς και με κάποιες χώρες της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής. «Ελπίζω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μία επιτροπή που θα μεταβεί στη Λιβύη για συνομιλίες με την κυβέρνηση και με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης», είπε ο Τσάβες στη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση. «Επιθυμούμε μία ειρηνική λύση...Στηρίζουμε την ειρήνη στον αραβικό κόσμο και σε ολόκληρο τον κόσμο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι εν μεσω του αναβρασμού στον αραβικό κόσμο, και κυρίως στη Λιβύη, το πετρέλαιο μπρεντ έφτασε σε υψηλό 2 ετών, κοντά στα 112 δολάρια ανά βαρέλι! Αποτέλεσμα; Αναζωπυρώνονται οι φόβεοι για την έκβαση της παγκόσμιας οικονομίας. «Η άνοδος του πετρελαίου δεν θα μπορούσε να συμβεί σε χειρότερη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Stephen King, επικεφαλής οικονομολόγος της HSBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης