Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη σκιά των εξελίξεων του αραβικού τόξου η Κίνα

Στη σκιά των εξελίξεων του αραβικού τόξου η Κίνα
Στο περιθώριο σκοπεύει να μείνει η κινεζική κυβέρνηση όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι ενώ βλέπουν ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της χώρας είναι ολοένα και πιο διευρυμένες στην περιοχή, σε αντίθεση με την παράδοση, η Κίνα προτιμά να περιορίζεται μόνο στις εμπορικές σχέσεις της.
Η Μέση Ανατολή και γενικότερα η Βόρεια Αφρική είναι μία περιοχή που τουλάχιστον για την Κίνα έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς εκτός από ενεργειακούς εταίρους, βρίσκει εκεί πολύ σημαντικούς εμπορικούς εταίρους. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Georgia Institute of Technology, John Garver, σε περίπτωση που αναλάβει δράση η Κίνα στην περιοχή, ξέρει αμέσως ότι θα βρει μπροστά της τις ΗΠΑ.
Η Κίνα δε θα επιχειρήσει να εμπλακεί στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Yin Gang, επικεφαλής της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα στη Δύση ότι δεν έχει να αντιμετωπίζει τη χώρα του ως ιδεολογικοοικονομική απειλή. «Η Κίνα εστιάζει στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και μόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Gang.
Αξίζει τέλος εδώ να σημειωθεί ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στη στάση που θα κρατήσει η Κίνα, φοβούμενα ότι θα υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων και ιδεολογιών πάνω από τις ταραγμένες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης