Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδιο ελέγχου του αμερικανικού χρέους ζητά ο Ben Bernanke

Σχέδιο ελέγχου του αμερικανικού χρέους ζητά ο Ben Bernanke
Να κατατεθεί άμεσα ένα σχέδιο ελέγχου του αμερικανικού χρέους ζητά από την κυβέρνηση της χώρας ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στις επικρίσεις των Ρεπουμπλικανών για το σχέδιο περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.
Ο 57χρονος πρόεδρος της Fed, έχει δεχτεί την κριτική όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό της χώρας για την πολιτική που ασκεί στο θέμα της ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας, καθώς και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στο δολάριο διεθνώς. Σήμερα, θα καταθέσει και επίσημα ενώπιον του Κογκρέσου ώστε να ενημερώσει το σώμα για τα αποτελέσματα του νέου προγράμματος ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 600 δις. δολαρίων, το οποίο και εφαρμόζεται από τον περασμένο Νοέμβριο.
Στις αρχές του προηγούμενου μήνα, ο Bernanke, Ben κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής εμφανίστηκε ελαφρώς πιο αισιόδοξος για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, χωρίς όμως να δίνει ενδείξεις ότι η Fed ετοιμάζεται να αρχίσει την απόσυρση των μέτρων στήριξης της οικονομίας. Είχε δε επισημάνει ότι το υψηλό ποσοστό ανεργίας και ο χαμηλός πληθωρισμός δικαιολογούν τη στάση της Fed να συνεχίσει να προσφέρει στήριξη, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "μέχρι να δούμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για μια διατηρήσιμη περίοδο δεν θα μπορούμε να θεωρούμε ότι έχει εδραιωθεί η ανάκαμψη".
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων συνολικού ύψους 600 δισ. δολ. που εφαρμόζει η Fed για την στήριξη της οικονομίας ο Bernanke άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αναστολής του προγράμματος πριν την εκπνοή του τον Ιούνιο εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης