Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Σερβίας - Ε.Ε.

tags :
Έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Σερβίας - Ε.Ε.
Εντυπωσιακή η πρόοδος για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου-Πρίστινας. Είναι καιρός να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε., δήλωσε η Cathrine Ashton, ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια
Εντυπωσιακή πρόοδο έχει επιτύχει η Σερβία ως προς την εξομάλυνση των σχέσεών της με την Πρίστινα, επισήμανε η η Cathrine Ashton, ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, η οποία συμπλήρωσε ότι είναι καιρός να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως επισήμανε η κ. Ashton μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών στις Βρυξέλλες, έχει ήδη μεταφέρει στο Συμβούλιο υπουργών «πόσο εντυπωσιασμένη είμαι με την πρόοδο στην εξομάλυνση» και πρόσθεσε ότι «αν κοιτάξει κανείς τι έχει επιτευχθεί, είναι σαφές ότι έχουμε προχωρήσει περισσότερο και βαθύτερα απ' όσο θεωρούσα δυνατό».
Η κ. Ashton συμπλήρωσε ότι τώρα εργάζεται για την εφαρμογή μικρών λεπτομερειών που αφορούν την υλοποίηση της συμφωνίας των Βρυξελλών στον τομέα της δικαιοσύνης. «Είπα στους υπουργούς ότι πρέπει να εκπληρώσουμε αυτό που υποσχεθήκαμε και να ξεκινήσουμε για τη διακυβερνητική διάσκεψη με τη Σερβία», επισήμανε.
Σήμερα, δεύτερη μέρα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε., η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα παρουσιάσει στους υπουργούς έκθεση για την πρόοδο εφαρμογής της συμφωνίας των Βρυξελλών. Σύμφωνα με το κείμενο της έκθεσης που εξασφάλισε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, η Ashton θα ενημερώσει τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών – μελών της Ε.Ε. ότι η Σερβία εκπλήρωσε όλους τους όρους για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις ένταξης και θα τους καλέσει να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις. Μάλιστα, αναμένεται να προτείνει η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη να αρχίσει επίσημα το αργότερο τον Ιανουάριο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης