Τελευταία Νέα
Διεθνή

Olli Rehn: Απίθανο το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης – Σκορπούν ανησυχία οι τιμές του πετρελαίου

Olli Rehn: Απίθανο το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης – Σκορπούν ανησυχία οι τιμές του πετρελαίου
Αποκλείει το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης ο Όλι Ρεν. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, με δηλώσεις του, λειτούργησε γι' ακόμη μια φορά κατευναστικά και απέκλεισε την... κατρακύλα της ευρωπαϊκής οικονομίας με αφορμή το πετρέλαιο.

“Η προσφορά πετρελαίου στην Ευρώπη είναι επαρκής”, τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι η τροφοδοσία με βαρέλια του “μαύρου χρυσού” γίνεται χωρίς προβλήματα. Ο Olli Rehn δεν αναφέρθηκε ανοικτά σε εκτίμηση για τα μελλοντικά σχέδια της Σαουδικής Αραβίας και υποβάθμισε το ζήτημα θεωρώντας ότι χωρίς μεταβολή του μεριδίου των Σαουδαράβων στην αγορά πετρελαίου, η προσφορά επαρκεί για την ανάλογη ευρωπαϊκή ζήτηση.
Παραδέχτηκε ωστόσο ότι οι τωρινές τιμές πετρελαίου ουσιαστικά εκμηδενίζουν την άνοδο στην ανάκαμψη που παρατηρείται και τελματώνουν και πάλι την προσπάθεια ανάκαμψης.

Κριτήρια για την αναστροφή του κλίματος τα τραπεζικά stress tests και οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις


Για τον Olli Rehn, τα νέα αυστηρότερα τραπεζικά stress tests είναι ικανά να αντιστρέψουν το κλίμα στην αγορά. Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι θα περιλαμβάνουν ριζικές αναμορφώσεις στη μεθοδολογία τους. Η ανακοίνωση της μεθοδολογίας θα γίνει αύριο. Επίσης, ο Olli Rehn τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στα κράτη της Ευρώπης είναι ικανές μέσα στο έτος που διανύουμε να εξασφαλίσουν μειωμένο κόστος δανεισμού για τα κράτη.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης