Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκή επιτροπή: Στο 1,6% η ανάπτυξη της ευρωζώνης το 2011 – Ευνοϊκότερες οι προοπτικές

Ευρωπαϊκή επιτροπή: Στο 1,6% η ανάπτυξη της ευρωζώνης το 2011 – Ευνοϊκότερες οι προοπτικές
H ανάπτυξη των χωρών της ζώνης του ευρώ θα φτάσει το 1,6% για το 2011 και στο 1,6% η αντίστοιχη ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27, σύμφωνα με την Κομισιόν.
Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική ανάπτυξη της Γηραιάς Ηπείρου είναι κατά τι πιο αισιόδοξη καθώς η ανάπτυξη τόσο στην ευρωζώνη, όσο και στο σύνολο της Ε.Ε. αναθεωρείται ανοδικά κατά 0,1%.
Η έκθεση της Κομισιόν βλέπει τις αιτίες της επιτάχυνσης της ανάπτυξης “στο δυναμικό επιχειρηματικό κλίμα που αναπτύσσεται στους κόλπους της Ε.Ε.”.
Σημαντικές ενδείξεις αποτελούν οι βελτιωμένοι δείκτες PMI μεταποίησης στις περισσότερες από τις οικονομίες μεγάλης κλίμακας της Ευρώπης, όπως της Γαλλίας, της Γερμανίας (υψηλό 12μήνου), της Ιταλίας (υψηλό 11ετίας, όπως και στον αντίστοιχο ιρλανδικό δείκτη) και της Μεγάλης Βρετανίας ενώ σταθερός στο 2,4% έμεινε για το μήνα Φεβρουάριο ο δείκτης PMI μεταποίησης της ευρωζώνης.
Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της Γερμανίας από πλευράς Κομισιόν αγγίζουν το 2,4% για το σύνολο του τρέχοντος έτους, ελαφρά υψηλότερη εκτίμηση από το 2,3% που έχει προβλέψει το οικονομικό επιτελείο της γερμανικής κυβέρνησης και η Bundesbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης