Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με κυρώσεις απειλεί την Ιταλία η Κομισιόν για απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών

Με κυρώσεις απειλεί την Ιταλία η Κομισιόν για απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών
Θα διενεργηθεί έρευνα και θα επιβληθούν κυρώσεις, επισήμανε ο ιταλός πρωθυπουργός Enrico Letta
Tην απάνθρωπη μεταχείριση που υφίστανται οι μετανάστες στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα κατήγγειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία απείλησε την Ιταλία ότι θα προβεί σε κυρώσεις.
«Διενεργούμε έρευνα για την απάνθρωπη μεταχείριση σε πολλά κέντρα κράτησης, εκ των οποίων αυτό της Λαμπεντούζα και δεν θα διστάσουμε να κινήσουμε διαδικασία σε περίπτωση παραβάσεων», επισήμανε σε μήνυμά της στο twitter η ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Cecilia Malmstrom.
Αυτή ήταν η αντίδραση της επιτρόπου μετά τις εικόνες που μετέδωσε το δίκτυο TG2 της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης RAI, που έδειχναν μετανάστες στο κέντρο κράτησης του νησιού Λαμπεντούζα να εξαναγκάζονται να γδυθούν μέσα στο κρύο και να περιμένουν στη σειρά για να απολυμανθούν κατά της ψώρας.
«Είναι φρικιαστικές και απαράδεκτες οι εικόνες που είδαμε από το κέντρο της Λαμπεντούζα. Θα έρθουμε σε επαφή με τις ιταλικές αρχές για να ζητήσουμε εξηγήσεις για το τι συμβαίνει», τόνισε.
«Θα μπορούμε να συνεχίσουμε την παροχή βοήθειας και να στηρίξουμε τις ιταλικές αρχές υπό τον όρο αυτές να εγγυώνται συνθήκες υποδοχής και αξιοπρεπή μεταχείριση στους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο», προειδοποίησε η Μάλμστρομ.
Μετά την προβολή του ρεπορτάζ, ο ιταλός πρωθυπουργός, Enrico Letta, δεσμεύτηκε ότι θα διενεργηθεί έρευνα και θα επιβληθούν κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης