Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκλονίζει την Τουρκία το σκάνδαλο διαφθοράς - Έκτακτη συνάντηση Erdogan - Gul - Σε... κουτιά υποδημάτων οι μίζες εκατομμυρίων

Συγκλονίζει την Τουρκία το σκάνδαλο διαφθοράς - Έκτακτη συνάντηση Erdogan - Gul - Σε... κουτιά υποδημάτων οι μίζες εκατομμυρίων
Βρώμικο σχέδιο χαρακτηρίζει την εισαγγελική έρευνα η κυβέρνηση της χώρας και συμμορία όσους μετέχουν σε αυτήν
(upd)Μέσα σε κουτιά υποδημάτων διακινούνταν οι μίζες εκτομμυρίων δολαρίων, οι οποίες κατευθύνθηκαν στον διοικητή της κρατικής τράπεζας Halkbank, σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελίας που διέρρευσαν σήμερα. Από την πλευρά της κυβέρνησης η εισαγγελική έρευνα χαρακτηρίζεται «βρώμικο σχέδιο» και «συμμορία» όσοι μετέχουν σε αυτήν.
Ειδικότερα, χθες ο τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε «βρώμικο σχέδιο» την επιχείρηση και επισήμανε ότι «εάν επί 14 μήνες πραγματοποιούνται παρακολουθήσεις δίχως να ενημερώνονται οι ανώτεροι, τότε αυτό είναι ένα είδος πολιτικού σχεδιασμού που δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα είδος συμμορίας διεθνών διαστάσεων με εσωτερικά παρακλάδια». Πρόσθεσε δε ότι «έκαναν ένα βήμα με τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη και απέτυχαν. Τώρα κάνουν άλλο ένα βήμα και ρίχνουν λάσπη».
Σημειώνεται ότι τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Bulent Arinc όσο και ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσαν ότι οι έρευνες περί διαφθοράς θα προχωρήσουν μέχρι τέλους.
Ήδη έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους 11 διοικητές οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στην ασφάλεια Κωνσταντινούπολης, 18 διοικητές στην ασφάλεια 'Αγκυρας και 4 διοικητές στην ασφάλεια Σμύρνης.
Παράλληλα, σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν (DHA) μετέδωσε την πληροφορία ότι χθες το βράδυ η εισαγγελία έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση για την άρση της ασυλίας τεσσάρων υπουργών, δηλαδή των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Στις 11.30 το πρωί ο τούρκος πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdogan, θα συναντηθεί στο προεδρικό μέγαρο με τον πρόεδρο της χώρας Αbdullah Gul.

Πρώτη ενημέρωση: 10:52, 19 Δεκεμβρίου 2013

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης