Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με το… αριστερό στο Μάρτιο η Wall- Απώλειες άνω του 1% για τους αμερικανικούς δείκτες

tags :
Με το… αριστερό στο Μάρτιο η Wall- Απώλειες άνω του 1% για τους αμερικανικούς δείκτες
Με απώλειες άνω του 1% υποδέχθηκαν τον Μάρτιο οι αμερικανικοί δείκτες. Επιφυλακτική η στάση των επενδυτών, στον απόηχο των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις αναταραχές στον αραβικό κόσμο κι ενώ το πετρέλαιο πήρε πάλι την ανιούσα, κλείνοντας μια ανάσα από τα 100 δολάρια.
Ο Dow έκλεισε με πτώση 1,38% στις 12.058,02 μονάδες, ο Nasdaq στις 2.737,41 μονάδες υποχωρώντας κατά 1,61% ενώ ο S&P 500 τερμάτισε στις 1.306,33 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,57%.
Νέα μέρα πιέσεων για το ADR της ΕΤΕ που έκλεισε στα 1,83 δολάρια υποχωρώντας κατά 2,66%. Χαμηλό ημέρας τα 1,82 δολάρια και υψηλό τα 1,90 δολάρια.
Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και η ομιλία του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, ο οποίος και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του πληθωρισμού.
Η Fed είναι παρούσα ώστε να τιθασευτούν οι ενδεχόμενες πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία, έσπευσε ωστόσο να καθησυχάσει ο Bernanke.
Σχετικά με την αμερικανική οικονομία, ο τραπεζίτης σημείωσε ότι "η ανάκαμψή μας δεν είναι, ακόμα, πραγματικά εδραιωμένη. Εφόσον δεν παρακολουθούμε μία παρατεταμένη περίοδο μεγάλου αριθμού προσλήψεων, δεν θα μπορούμε να υποστηρίζουμε ότι η ανάκαμψη είναι πραγματικά εδραιωμένη".
Σε μακροοικονομικό επίπεδο, μείωση για δεύτερο συνεχή μήνα κατέγραψαν οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Υποχώρησαν κατά 0,7%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση της τάξης του 0,4%.
Η μεταποιητική δραστηριότητα ενισχύθηκε περαιτέρω τον Φεβρουάριο. Ο σχετικός δείκτης άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα επτά, διαμορφούμενος στις 61,4 μονάδες από 60,8 μονάδες τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης