Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στην Τουρκία - Το σκάνδαλο διαφθοράς απειλεί την κυβέρνηση - Erdogan - Θα σπάσουμε τα χέρια σε όποιον στήσει παγίδες

tags :
Χάος στην Τουρκία - Το σκάνδαλο διαφθοράς απειλεί την κυβέρνηση - Erdogan - Θα σπάσουμε τα χέρια σε όποιον στήσει παγίδες
Προειδοποίηση προς τους πολιτικούς του αντιπάλους


(upd)Αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους πολιτικούς του αντιπάλους απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Rejep Tayip Ergodan, μιλώντας σε υποστηρικτές του κόμματος του στην επαρχία Γκιρεσούν (Κερασούντα) στη Μαύρη Θάλασσα.
«Οποιοσδήποτε τολμήσει να μας κάνει κακό, να δημιουργήσει προβλήματα ή να μας στήσει παγίδες στη χώρα αυτή, θα του σπάσουμε τα χέρια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Erdogan.
Εν τω μεταξύ, χάος επικρατεί στην Τουρκία, με το σκάνδαλο διαφθοράς να απειλεί με κατάρρευση την κυβέρνηση Erdogan.
Συλλήψεις, απειλές και βίαιη καταστολή συνθέτουν το χαοτικό σκηνικό των τελευταίων ημερών, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Στην Κωνσταντινούπολη η αστυνομία για την αντιμετώπιση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού και δακρυγόνα εναντίον περίπου δέκα χιλιάδων διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κυβερνητική διαφθορά.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε μια ευρεία υπόθεση διαφθοράς, καθώς έως σήμερα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 24 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των γιων του υπουργού Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ και του υπουργού Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, όπως και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της δημόσιας τράπεζας Halkbank Σουλεϊμάν Ασλάν.
Στην κατοικία του τελευταίου η αστυνομία κατέσχεσε 4,5 εκατομμύρια δολάρια που ήταν κρυμμένα σε κουτιά παπουτσιών.
Ο Erdogan έχει καταγγείλει την έρευνα για διαφθορά, η οποία γίνεται τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές στη χώρα, ως έργο «σκοτεινών συμμαχιών» και έχει υποσχεθεί πως θα ξεσκεπάσει τους εμπλεκόμενους.

Πρώτη ενημέρωση: 08:30

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης