Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν θα ανταλλάξω πληροφορίες έναντι ασύλου, δηλώνει ο Ε. Snowden

Δεν θα ανταλλάξω πληροφορίες έναντι ασύλου, δηλώνει ο Ε. Snowden
«Αν η κυβέρνηση της Βραζιλίας επιθυμεί να προασπίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα ήταν τιμή για μένα να συμμετάσχω», ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ






Ενδεχομένως να δεχτεί τη χορήγηση ασύλου, στη Βραζιλία, ο Edward Snowden, πρώην τεχνικός της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα προβεί στην παροχή πληροφορίων για το πρόγραμμα κατασκοπείας των ΗΠΑ.
«Αν η κυβέρνηση της Βραζιλίας επιθυμεί να προασπίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα ήταν τιμή για μένα να συμμετάσχω», δήλωσε ο Snowden σύμφωνα με εκπομπή στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo και πρόσθεσε ότι «ουδέποτε θα ανταλλάξω πληροφορίες έναντι χορήγησης ασύλου». Παράλληλα, χαρακτήρισε τη Βραζιλία «από τις πιο ενδιαφέρουσες και δυναμικές δημοκρατίες στον κόσμο».
Το Globo απέσπασε τις δηλώσεις του πρώην αναλυτή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του δικηγόρου του στη Νέα Υόρκη.
Σημειώνεται ότι ο Snowden, που εργαζόταν για λογαριασμό μιας υπεργολάβου εταιρείας της NSA, είχε υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου τον Ιούλιο σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στη Βραζιλία, πριν η Ρωσία του χορηγήσει προσωρινό άσυλο ενός έτους.
Ο Snowden, ο οποίος εργάζεται από τον Νοέμβριο για τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte, το «ρωσικό Facebook», έχει προκαλέσει επανειλημμένως θύελλα αντιδράσεων με τις αποκαλύψεις του για το μέγεθος των προγραμμάτων κατασκοπείας της NSA, κυρίως αυτών που είχαν στόχο τις συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ και τους ηγέτες τους. Ο πρώην αναλυτής φέρεται να έχει στην κατοχή του περί το 1,7 εκατομμύριο έγγραφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης