Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση για ειρήνη ανά τον κόσμο από τον Πάπα

tags :
Έκκληση για ειρήνη ανά τον κόσμο από τον Πάπα
Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του αναφέρθηκε και στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και στην αξιοπρεπή ζωή των μεταναστών
Έκκληση για διάλογο προκειμένου να τερματιστούν οι πόλεμοι που μαίνονται σε Νότιο Σουδάν, Συρία, Νιγηρία, Κονγκό, αλλά και το Ιράκ, απηύθυνε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, το πρώτο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, όπως επίσης και στην αξιοπρεπή ζωή των μεταναστών.
Κάθε άνθρωπος, τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, πρέπει να προσπαθήσει να γίνει «ειρηνοποιός», ζητώντας να υπάρξει διάλογος για να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Συρία, τη Νιγηρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Ιράκ.
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση να αποκατασταθεί η «κοινωνική αρμονία στο Νότιο Σουδάν, όπου οι τωρινές εντάσεις έχουν ήδη προκαλέσει πολυάριθμα θύματα και απειλούν την ειρηνική συνύπαρξη σε αυτό το νεαρό κράτος».
Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τον Θεό «να προσέχει τα τόσα πολλά παιδιά που απάγονται, τραυματίζονται και σκοτώνονται σε ένοπλες συγκρούσεις, όλα εκείνα που τους κλέβουν την παιδική τους ηλικία και τα αναγκάζουν να γίνουν παιδιά-στρατιώτες».
«Ο πόλεμος καταστρέφει και πληγώνει τόσες πολλές ζωές», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι τα θύματά του είναι τα παιδιά, οι γέροι, οι γυναίκες και οι ασθενείς.
Επίσης, τόνισε την ανάγκη να σωθεί το περιβάλλον από την «ανθρώπινη απληστία και αδηφαγία», ενώ αναφέρθηκε και στους μετανάστες, επισημαίνοντας ότι πρέπει να έχουν μια «αξιοπρεπή ζωή», προσευχόμενος μάλιστα να μην επαναληφθούν τραγωδίες όπως αυτή του πρόσφατου πολύνεκρου ναυαγίου στη Λαμπεντούζα. Έκανε ιδιαίτερα μια έκκληση εναντίον της εμπορίας ανθρώπων, που αποκάλεσε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης